KINESIO TAPING


Hvad er Kinesio Taping Metoden?

Kinesio Taping kom til Danmark for fire år siden og bliver brugt verden over. Kinesio Taping bruges blandt andet til behandling af ledskader, forstrækninger, ødem-behandling, og så bruges det også i ventetiden op til – og efter – operationer. Behandlingsmetoden er meget udbredt blandt sportsfolk og atleter. Næste gang, du ser sport på tv, så læg mærke til, om der løber en spiller rundt på banen med rødt eller blåt tape på skulder eller ben.

Hvad er Kinesio Taping?

Kinesio Taping Metoden er udviklet i 1973 af Dr. Kenzo Kase, en japansk kinesiolog og kiropraktor. Hans udgangspunkt for behandling er at normalisere kroppen, så den kan reparere sig selv. Behandling med denne form for tape stimulerer de fysiologiske processer og øger blodgennemstrømningen i området.

Selve tapen er vævet i bølger, der gør den bevægelig og let at arbejde med. Det gør, at leddene ikke holdes fast i en be- stemt position, men tapen støtter op og opretholder fleksibiliteten i leddet. Er en muskel overspændt, sættes tapen, så den afspænder musklen og øger blodgennem – strømningen i området. Er musklen ikke stærk, kan tapen sættes, så den styrker musklen, så den hjælpes til at opnå normal aktivitet.

Når én muskel i kroppen ikke arbejder godt, påvirker det indsatsen fra de om- kringliggende muskler. Muskler er som barduner på et telt. Der skal være afbalan- cerede træk, for at teltet kan stå ordent- ligt. Når kroppens muskler ikke arbejder godt sammen, medfører det en ubalance og på sigt forkert slid og ofte led og mu- skelsmerter

Der er fire hovedegenskaber

Uanset legemsdel kan kinesiotape anvendes til mange forskellige smerter og lidelser, som et middel til forebyggelse af skade/sygdom og til rehabilisering. Ud over de almindelige symptomer vil tapen støtte musklerne før og efter træning og langvarig gang. For idrætsfolk er det muligt at behandle leddet samtidig med, at det beskyttes, ved at bruge kinesiotape sammen med traditionel sportstape.


MASSAGE
BANDAGE
TRÆNING
IDRÆTSSKADER